Leeratelier Nordur

Zadel passen

Leeratelier nordur

Welke zadels

De collectie van Nordur is toegespitst op het koudbloed; denk aan een Fjord, Haflinger, Tinker, IJslander maar kwa bouw bijvoorbeeld ook de PRE. Heb je een paard met en/of

 • Een korte rug
 • Een rechte rug
 • Weinig schoft
 • Ronde ribben
 • Brede schouders

dan ben je bij Nordur aan het goede adres. Mijn collectie bevat zadels voor een kort oplegvlak, met veel schoudervrijheid en weinig curve. Ik verkoop merken als Toltsaga, Karlslund, Topreiter, Tekna en Massimo. Ik heb zowel nieuwe als tweedehands zadels op voorraad, zo is er voor elk budget een oplossing.

Ben je opzoek naar een zadel voor je KWPN-er of juist een springzadel? Dan verwijs ik je graag door naar Isabelle van Leeratelier IZA.

wat te verwachten

Het Consult

Wat kun je verwachten bij een zadelpasconsult en wat verwacht ik van jou en je paard?

Voor een eerste consult hebben we 1,5 tot 2 uur de tijd. Wanneer ik aankom verwacht ik dat je paard droog en gepoetst klaar staat. Dan starten we met het bekijken van het paard: het constateren van asymmetrie, eventuele blessures, vast zittende wervels, alles wat van invloed kan zijn op het te passen zadel. Ik maak een template van je paard, zo kunnen we de veranderingen door de tijd heen mooi volgen.

Ook bekijken we, indien aanwezig, je huidige zadel. Ik bekijk of deze functioneel en veilig is, of de vulling nog goed en symmetrisch is. Hierna bekijken we de pasvorm van het zadel op de rug van je paard in stilstand maar ook rijdend. Graag wil ik zien hoe het zadel beweegt, en hoe jij in je zadel zit. Dus leg je cap en hoofdstel vast klaar.

Hierna gaan we het zadel aanpassen zodat het optimaal komt te liggen op je paard.

Goed voorbereid

Een aspraak maken

Het consult start bij het maken van de afspraak. Een afspraak maak je door of te mailen, te appen of te bellen. Ik heb de voorkeur voor een appje omdat ik niet altijd kan opnemen.

Hoe vollediger de informatie is die ik vooraf krijg hoe beter ik me kan voorbereiden op het consult. Wat is je precies vraag? Heb je problemen met je huidige zadel, zoek je een nieuw of tweedehands zadel, of wil je een jaarlijkse check?

Graag ontvang ik bij de vraag voor een ander/nieuw zadel foto’s van de rug van je paard, zo kan ik alvast een inschatting maken welke zadels in aanmerking komen.

De kosten

Tarieven

 • Zadelpasconsult € 130,- (Vervalt bij aankoop nieuw zadel)
 • Onderhoudsconsult € 90,-
 • Bijvullen en uitbalanceren zadel €35,-
 • Vervangen singelstoten €27,50 per stuk
  Per 4 stuks €100,-
 • Wolvulling zadel vervangen €375,- (inclusief nacontrole)

Voorrijkosten vanaf 1035 XV: 1,00 euro/km.
Ik reken een enkele reis.